Ancient greek music concert

Date: 13 Jan 2019
START TIME: 19:00
VENUE: Museum Entrance Hall
FREE ENTRANCE

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με δύο πολιτιστικά γεγονότα:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει την συναυλία του συνόλου αρχαίας ελληνικής μουσικής ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ σε μια βραδιά με μουσικές της αρχαίας παράδοσης και

το Κρατικό Ωδείο θα εκθέσει κάποια από τα πιστά αντίγραφα αρχαίων μουσικών όργανων της συλλογής του ΑΜΘ στην έκθεση με τίτλο «Μουσική, ένα ταξίδι στο χρόνο» η έναρξη της οποία θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου στο ΚΩΘ.

Λίγα λόγια για το μουσικό σχήμα ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ

Η «Ορφεία Αρμονία» αποτελείται από μουσικούς με εξειδίκευση του καθενός σε συγκεκριμένο αρχαίο μουσικό όργανο, με το οποίο ερμηνεύουν τα σωζόμενα μουσικά αποσπάσματα. Λύρες, κιθάρες, πανδουρίδες, βάρβιτοι, πολύχορδα, αυλοί, σάλπιγγες, κρουστά, συμμετέχουν σ’ ένα αρμονικό μουσικό σχήμα αναβιώνοντας τους συνολικούς αρχαϊκούς ήχους που ο χρόνος κατάφερε να διασώσει, αναδεικνύοντας με τους χορωδούς του το αρχαίο άσμα. Παράλληλα, πλαισιώνονται με μουσικά ηχοχρώματα απαγγελίες αρχαίων κειμένων που ερμηνεύονται από ηθοποιούς, μέλη του συνόλου.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει ερμηνείες αρχαίων ελληνικών μουσικών αποσπασμάτων από τον Γ’ αι. π.Χ. έως τον Γ’ αι. μ.Χ. καθώς και αρχαιότροπες νέες συνθέσεις, ερμηνευμένα από πιστά αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων από το πολυμελές μουσικό σύνολο.

 
Institutions