ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Date: 25 Sep - 27 Sep 2020

«Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση»

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1996. Τον γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου και ως εκ τούτου η ενθάρρυνση των διασυνοριακών συνεργασιών. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 με κεντρικό θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση», προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις:

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 - Εγκαίνια εικαστικής εγκατάστασης | Διεθνές εικαστικό project: «Προλεγόμενες: Ιστορίες που ντύθηκε το σώμα»

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 - Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιού με την τεχνική χαρτοδιπλωτικής origami

Online δράσεις

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα του ΑΜΘ θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εορτασμού οι παρακάτω οn line δράσεις - παρουσιάσεις:

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν