Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου

Date: 10 Jun 2024
START TIME: 20:30
VENUE: Museum Atrium
αφίσα εκδήλωσης

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου που συνδιοργανώνουν η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, συνεχίζεται στο όμορφο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Το Κουιντέτο Πνευστών της Κ.Ο.Θ., παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα για χάλκινα πνευστά, συνθετών από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά από την Αυστρία με την Εισαγωγή από τη διάσημη οπερέτα ‘Poet and Peasant’ του Φραντς φον Σουπέ και ακολουθεί μία στάση στην Ιταλία με επιλογές από τη σπουδαία όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι ‘Μποέμ’. Στον ευρωπαϊκό νότο παραμένουμε, όμως αυτή τη φορά στην Ισπανία, με μία ισπανική σουίτα γεμάτη χαρακτηριστικές μελωδίες των Ισαάκ Αλμπένιθ και Χοακίν Τουρίνα.

Η μουσική του γνωστού συνθέτη κινηματογραφικών επιτυχιών Αμερικανού Σόννι Κόμπανεκ μας περνά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με το ‘Killer Tango’, ενώ το ‘Volcano’ του Αθηναίου δημιουργού Τάσου Κυραναστάση δίνει μία γεύση Ελλάδας, πριν φτάσουμε στο Μεξικό, για το ‘Tribute’ του Ραφαέλ Μέντεζ.

Η ενδιαφέρουσα αυτή μουσική περιπλάνηση κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό ολοκληρώνεται με μελωδίες από το δημοφιλέστατο ‘West Side Story’ του Λέοναρντ Μπερνστάιν. 


 
Κουιντέτο χάλκινων πνευστών Κ.Ο.Θ.
Γιώργος Λασκαρίδης (τρομπέτα)
Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα)
Άγγελος Κοσκινάς (κόρνο)
Φιλήμων Στεφανίδης (τρομπόνι)
Παύλος Γεωργιάδης (τούμπα)
 
Πρόγραμμα
Φραντς φον Σουπέ (1819-1895): Poet and Peasant-Overture
Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924): Αποσπάσματα από την όπερα ‘Μποέμ’
Ισαάκ Αλπένιθ (1860-1909) & Χοακίν Τουρίνα (1882-1949): Ισπανική σουίτα
Τάσος Κυραναστάσης (1987): Volcano
Ραφαέλ Μέντεζ (1906-1985): Tribute
Χάρι Ντε Κόστα (1885-1964): Tuba Tiger Rag 
Λέοναρντ Μπερνστάιν (1918-1990): West Side Story 
 

 
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένο: 5€
(Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου: άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, άνω των 65 ετών, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Β. Ελλάδος)

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. στην Ε.Μ.Σ., Εθνικής Αμύνης 2 και ηλεκτρονικά από το www.tsso.gr

 

 

 
Institutions