Τετάρτες στο Μουσείο - Αρχαιολογικές διαλέξεις

Date: 22 Mar 2023
START TIME: 19:00
VENUE: Manolis Andronikos Hall
FREE ENTRANCE

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει μετά από τρία χρόνια απουσίας τον αγαπημένο για το κοινό κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων: «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις».

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, νέες ανασκαφικές και διεπιστημονικές έρευνες και τα πορίσματά τους.


Διάλεξη του ομότιμου αναπληρωτή καθηγητή φιλοσοφία Α.Π.Θ. Παύλου Καϊμάκη, με τίτλο «Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι εικαστικός ή μουσικός;».

Ο μεγάλος αριθμός έργων που έχουν σωθεί από την περιοχή των εικαστικών τεχνών από την αρχαία Ελλάδα, θα οδηγούσε στην εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολιτισμό εικαστικό. Στην πραγματικότητα, ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός δεν είναι εικαστικός, αλλά κατ’ εξοχήν μουσικός. Στη διάλεξη του Παύλου Καϊμάκη, ομότιμου αναπληρωτή καθηγητή φιλοσοφίας Α.Π.Θ. με τίτλο «Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι εικαστικός ή μουσικός;» θα παρουσιαστούν τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν την άποψη αυτή.

 
Institutions