Εκπαιδευτικά προγράμματα 2019-2020

03 Οκτ 2019

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019.

Κατα το σχολικό έτος 2019-2020 θα υλοποιηθούν τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σχολεία με ενεργούς λογαριασμούς* στην πλατφόρμα κράτησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων http://education.amth.gr/. Τα σχολεία που συμμετείχαν σε οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2018-2019 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχης.

H δυνατότητα κράτησης μέσω της πλατφόρμας, θα ενεργοποιηθεί την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, στις 08:00 π.μ. και θα παραμείνει ενεργοποιημένη ως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε ένα (1) μόνο πρόγραμμα. Επιπλέον αιτήματα απορρίπτονται αυτόματα από το σύστημα.
  • Εφόσον ένα σχολείο εξασφαλίσει μία θέση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αυτό το σχολικό έτος, ο κωδικός του απενεργοποιείται για το επόμενο σχολικό έτος.
  • Το ανώτατο όριο συμμετεχόντων για την επιτυχία των προγραμμάτων είναι οι 52 μαθητές/τριες ανά σχολική μονάδα.
  • Ειδικά για το πρόγραμμα «Θεοί, θνητοί και θαύματα στην αρχαία Θεσσαλονίκη», σε περίπτωση που μία σχολική μονάδα που λαμβάνει μέρος έχει περισσότερους από 52 μαθητές/τριες στην αναφερόμενη τάξη, υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και δεύτερης ημέρας εφαρμογής, σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος.
  • Τα προγράμματα ξεκινούν στις 09:30 στο χώρο υποδοχής του Μουσείου.
  • Ο/Η εκπαιδευτικός που συνοδεύει την ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξή του και συμπληρώνει τις παρατηρήσεις του/της στο Φύλλο Αξιολόγησης που διανέμεται από τους εκπαιδευτές/τριες και παραδίδεται κατά την έξοδο.

Εάν επιθυμείτε να οργανώσετε μόνοι σας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΑΜΘ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό (φυλλάδια, οδηγίες κ.ά.) που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας (https://www.amth.gr/education/ekpaideytiko-yliko) για να υλοποιείσετε κάποιο από τα τρέχοντα ή παλαιότερα προγράμματα του ΑΜΘ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε ερώτημα ή διευκρίνιση στο email: education@amth.gr και στα τηλ. 2313 310273 για το πρόγραμμα «Θεοί, Θνητοί και Θαύματα στην αρχαία Θεσσαλονίκη» (κος Τσούγγαρης) και 2313 310244 για τα προγράμματα «Μια μέρα στον ζωολογικό κήπο του μουσείου» και «Μία μέρα στις αποικίες του βορρά» (κα Μπεχτσή).

* Για την έκδοση κωδικών παρακαλούμε συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εγγραφής.