Eκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου - Ιουνίου 2023

22 Μαρ 2023
Αφίσες προγραμμάτων

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023 και η πλατφόρμα κράτησης θα ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 στις 08:00 π.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή για όσα σχολεία έχουν ενεργούς κωδικούς ως τις 28 Απριλίου. Για την έκδοση νέων κωδικών, παρακαλούμε συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εγγραφής.

Προσοχή: αιτήματα για απόκτηση ή υπενθύμιση κωδικού σχολείου δεν θα εξυπηρετούνται από την Παρασκευή, 24/03/2023, ώρα 14:00, έως τη Δευτέρα, 27/4/2023, ώρα 09:00.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να δηλώσει μία (1) μόνο ημερομηνία για τη συμμετοχή έως 32 παιδιών στο πρόγραμμα «Στο Μουσείο με το Ρομπότ», ή έως 52 παιδιών στο πρόγραμμα «Στην αρχαία Θεσσαλονίκη, τον καιρό της Πανδημίας». Επιπλέον αιτήματα απορρίπτονται αυτόματα από το σύστημα.
  • Εφόσον ένα σχολείο εξασφαλίσει μία θέση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αυτό το σχολικό έτος, ο κωδικός του απενεργοποιείται για το επόμενο σχολικό έτος.
  • Τα προγράμματα ξεκινούν στις 09:30 στο χώρο υποδοχής του Μουσείου και σε περίπτωση δύο (διαδοχικών) υλοποιήσεων, ο χρόνος αναμονής της δεύτερης ομάδας στο Μουσείο μπορεί να αξιοποιηθεί με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών για: α) περιήγηση στις υπόλοιπες εκθέσεις αρχαιοτήτων του Μουσείου, β) ξενάγηση από πιστοποιημένο ξεναγό που θα επιλέξει η σχολική μονάδα https://www.touristguides-ngreece.gr/ ή γ) επίσκεψη στο αναψυκτήριο και το κατάστημα πώλησης βιβλίων/αναμνηστικών.
  • Ο/Η εκπαιδευτικός που συνοδεύει την ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξή του και συμπληρώνει τις παρατηρήσεις του/της στο Φύλλο Αξιολόγησης που διανέμεται από τους εκπαιδευτές/τριες και παραδίδεται κατά την έξοδο.

Εάν επιθυμείτε να οργανώσετε μόνοι σας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΑΜΘ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό (φυλλάδια, οδηγίες κ.ά.) που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας (https://www.amth.gr/education/ekpaideytiko-yliko) για να υλοποιήσετε κάποιο από τα τρέχοντα ή παλαιότερα προγράμματα του ΑΜΘ.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε ερώτημα ή διευκρίνιση στο email: education@amth.gr και στο τηλ. 2313 310273 (κος Τσούγγαρης)