Χορωδία νέων ΑΜΘ

Ημερομηνία: 05 Νοε 2017
Χορωδία ΑΜΘ

05.11.2017 | Ακρόαση χορωδών

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την σύσταση Χορωδίας Νέων. Για το σκοπό αυτό απευθύνει πρόσκληση προς υποψήφιους χορωδούς, ηλικίας από 13 έως 25 ετών.

Στην χορωδία μπορούν να συμμετέχουν, δωρεάν, άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γειτονικών πόλεων, εφόσον δεν δημιουργείται πρόβλημα στις πρόβες & τις παραστάσεις λόγω απόστασης.

Διευθυντής της Χορωδίας θα αναλάβει ο συνθέτης και μαέστρος Γεώργιος Ταπές, απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας του Φρειδερίκου Σοπέν στην Πολωνία (master of arts in composition & conducting).

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από επιτροπή ειδικών με ακρόαση, η οποία θα περιλαμβάνει:

  • ένα υποχρεωτικό έργο. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής από τα εξής τέσσερα προκαθορισμένα έργα:
    1. Τ' αστέρι του βοριά
    2. Της αγάπης αίματα
    3. Fly me to the moon
    4. The sound of silence
  • ένα έργο ελεύθερης επιλογής τους (τραγούδι ή κλασικό κομμάτι)
  • σύντομες ακουστικές & ρυθμικές ασκήσεις.

Απαιτούνται: Βασικές γνώσεις θεωρίας της μουσικής (νότες, χρονικές αξίες, κλίμακες), δυνατότητα ανάγνωσης παρτιτούρας ή χορωδιακή εμπειρία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην γραμματεία του Αρχαιολογικού Μουσείου, και στην ιστοσελίδα www.amth.gr. Η υποβολή και η κατάθεση των αιτήσεων ξεκινάει από τις 18 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στη γραμματεία του Μουσείου ή μπορούν να αποσταλούν και ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: georgios_tapes@yahoo.gr.

Η ώρα της ακρόασης για τον κάθε υποψήφιο και η ονομαστική λίστα θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΑΜΘ στο τηλ. 2313 310 255, κ. Έφη Ιωαννίδου.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μ. Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείο Θεσσαλονίκης