Λέσχη ανάγνωσης στο ΑΜΘ

Ημερομηνία: 27 Μαΐου 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθριο Μουσείου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Παρασκευή 27 Μαΐου η Λέσχη Ανάγνωσης του ΑΜΘ επανέρχεται στις τακτικές συναντήσεις της με φυσική παρουσία και συναντά καταξιωμένους λογοτέχνες και τα έργα τους!.

Στην πρώτη ζωντανή εκδήλωση μετά την πανδημία, καλεσμένος θα είναι ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός με το ιστορικό μυθιστόρημά του «Περί της εαυτού ψυχής», Εκδόσεις Πατάκη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και υπηρέτησε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «Φράουστ», 1995, «Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού», 2000, «Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού», 2002, «Στη σκιά της πεταλούδας», 2005, «Η αηδονόπιτα», 2008, «Ανεμώλια», 2011, που κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ, «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο», 2014, «Λίγες και μια νύχτες», 2017 και «Οι ρετσίνες του βασιλιά», 2019. Ζει στη Θεσσαλονίκη, έχει δύο παιδιά και είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων καθώς και της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το «Περί της εαυτού ψυχής» είναι το δέκατο μυθιστόρημα του συγγραφέα και διαδραματίζεται στα χρόνια της δυναστείας των Κομνηνών. Ο νοτάριος Σταυράκιος Κλαδάς, έχοντας μεταγράψει μυριάδες συγγράμματα αγίων και επιφανών ανδρών, αποφασίζει να στραφεί στον εαυτό του και συγγράψει τη δική του χρονογραφία. Μέσα από τη γραφίδα του ζωντανεύει ένας λησμονημένος σήμερα κόσμος, γεμάτος έριδες, πάθη, μίση και σκοτεινές δολοπλοκίες. Ένα μυθιστόρημα αυτογνωσίας καθώς ο ήρωας-αντιγραφέας καταδύεται στα βάθη της ψυχής του και μεταμορφώνεται σταδιακά σε συγγραφέα. Μια διαδικασία μύησης στο μαγικό σύμπαν της σφυρηλάτησης των λέξεων και της επώασης των νέων ιδεών.


Μπορείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του ΑΜΘ και να συμμετέχετε στις συναντήσεις μας (2313 310251 ή karkoudeas@culture.gr).