Βιβλιοπαρουσίαση νέων εκδόσεων ΑΜΘ

Ημερομηνία: 04 Μαρ 2020
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η σειρά Εκδόσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης έφθασε αισίως τις 44 δημοσιεύσεις!

Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στους φίλους του μουσείου και το ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης τις δύο νέες εκδόσεις μας:

  •  τον επιστημονικό κατάλογο της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο».

    Μία καλαίσθητη έκδοση 400 σελίδων, πλούσια εικονογραφημένη, με 12 επιστημονικά κείμενα και 363 λήμματα, που φωτίζουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό επεισόδιο στην ιστορία και εξέλιξη του βορειοελλαδικού χώρου, αυτό της αποίκισής του από κατοίκους της Πάρου και της Άνδρου στην αυγή των ιστορικών χρόνων.

    Για τον κατάλογο θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Μαζαράκης Αινιάν, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Δρ Δημητρία Μαλαμίδου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 10+ χρόνια [2006-2019]: επετειακό λεύκωμα, στο οποίο μέσα από σύντομα κείμενα και πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό αποτυπώνεται η πολύπλευρη δράση του μουσείου.

Μετά το πέρας της βιβλιοπαρουσίασης θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο».