VOICING WATER Άννα Παγκάλου performance

Ημερομηνία: 19 Ιουλ 2024
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:30
ΧΩΡΟΣ: Αίθριο Μουσείου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
φωτογραφία έκθεσης

Η σειρά επιτελεστικών δράσεων / performances Voicing Water της Άννας Παγκάλου προσδοκούν να δώσουν Φωνή στο Νερό. 

Η ανθρώπινη φωνή διαδρά με το υδάτινο στοιχείο με διαφορετικές κάθε φορά ποσότητες – από μια γουλιά νερού έως και βυθιζόμενη εντός του. Εξερευνάται πώς το νερό μεταδίδει τον ήχο, πώς το νόημα των λέξεων χάνεται εντός του και πώς τα μελωδικά στοιχεία εμπλουτίζονται από αυτό.

Οι δύο επιτελεστικές δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την έκθεση THE RIVER / VOICING WATER - Χριστίνα Νάκου / Άννα Παγκάλου, συνομιλούν με το έργο The River της Νάκου και τα θέματα που εξερευνά, εστιάζοντας στην κατανόηση της φύσης του Νερού και την ανθρώπινη διάνοια που συνδέεται με αυτό. Αρχαίοι πίθοι από τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης γίνονται οι πρωταγωνιστές, συνομιλούν με την ανθρώπινη φωνή και μας προφέρουν τον ήχο τους. Το σιντριβάνι του Ήρωνα, η Επικούρεια σκέψη, το ποίημα «Περί Φύσεως» του Λουκρήτιου συνδέουν τις μυθολογικές αφηγήσεις των αγαλμάτων των σιντριβανιών, την υδραυλική τεχνολογία και τη συμβολή της στη δημιουργία μουσικών οργάνων (αρχαία ύδραυλις) παρατηρώντας τη Ροή, την Πίεση του Νερού και τη Σύγκρουση που φέρει εάν εμποδιστεί. 

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
 
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το ΥΠΠΟ.
Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
Πληροφορίες & προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture.gr
 
 
Φορείς